Vakantie

Corona-proof vakantietips

Ondanks dat het voor vrijwel iedereen nog steeds voelt alsof de hele situatie gisteren nog voor het eerst werd aangekondigd, zijn we met zijn allen alweer maandenlang in de houdgreep van de coronacrisis. Ondanks dat alle evenementen al snel werden geannuleerd, en het erop leek dat niemand op vakantie zou kunnen, werd vakantie juist steeds harder nodig hoe langer we thuis zaten. Thuiswerken bracht velen op het randje van een burnout, omdat thuis en werk samensmelt en dat lastig te doorbreken is als er van de een of andere dag niks anders te plannen valt. Daarnaast was er meer werk dan ooit voor velen, vanwege de toenemende drukte; maar ook voor de thuiszitters onder ons vanwege het verliezen van hun baan is er juist niets meer gewenst dan er even tussenuit zijn. Kortom: we hebben met zijn allen meer behoefte dan ooit een ontspannen vakantie. Maar hoe ziet een vakantie in corona-tijd eruit? Omdat iedereens vakantie dit jaar welverdiend is, en de grenzen veelal geopend zijn: schroom niet om te genieten, maar wel met beleid. Lees hier tips voor hoe je dat het beste realiseert!

Ga niet te lang

Hoe graag we allemaal ook drie weken op het strand zouden liggen met een cocktail in de hand, het blijft een risico nu de tweede golf om de hoek lijkt te staan. Als je drie weken lang weg bent ga je je na anderhalf zorgen maken over de gezondheid van je opa en oma, en loop je het risico dat de grenzen toch weer dicht worden gegooid als men twee weekenden de maatregelen aan hun laars lapt. Misschien dus beter om dit jaar te genieten met mate: een weekendje, midweek of week vakantie is ook leuk. Even een weekje genieten van de zon, en voor de rest in Nederland; of juist een keer iets helemaal anders, zoals een stedentrip Marrakech. De opties zijn eindeloos, maar loop niet te hard van stapel!

Kies je reisgezelschap zorgvuldig

Na de quarantaine heeft iedereen zich waarschijnlijk gerealiseerd met wie zij wel én niet goed een lockdown zouden willen en kunnen spenderen. Als je dus graag op een uitgebreide vakantie gaat, is het misschien niet het beste moment om risico’s te nemen qua gezelschap. Je oma meenemen is natuurlijk logischerwijs al niet het beste idee, maar ook bijvoorbeeld een vriendengroep waarmee je niet heel hecht ben kan verkeerd uitpakken, omdat de kans bestaat dat je of samen iets oploopt óf misschien langer in het vakantieland moet blijven dan gepland. Hou hier dus altijd rekening mee!