Een prik voor de vakantie

Eindelijk mogen we na een lange tijd te hebben moeten wachten straks weer op vakantie. Uiteraard heeft het door het corona virus voor veel mensen even geduurd, maar deze zomer is de kans aanwezig dat meerdere mensen toch naar het buitenland op vakantie kunnen gaan. Hierdoor zijn velen al aan het rondkijken om een vakantiebestemming te vinden waar men graag heen zou willen gaan. Het is voor mensen vaak belangrijk dat ze ergens nog niet eerder geweest zijn. Zo kunnen er nieuwe culturen en locaties ontdekt worden, waardoor er prachtige verhalen mee naar huis genomen kunnen worden. Echter, is het wel belangrijk dat je in de landen waar men minder snel heen zou gaan even goed kijkt of het niet verstandig zou zijn om een prik te nemen voor bepaalde ziektes. Denk hierbij aan ziektes zoals de mazelen, tetanus of polio. 

De prik

Gelukkig bestaan er voor deze situaties diverse prikken die ons kunnen helpen. De dtp vaccinatie beschermt ons bijvoorbeeld tegen difterie, tetanus en polio. Dit zijn ziektes die in Europa minder vaak voorkomen, waardoor het voor ons belangrijk is om onszelf hier extra tegen in te enten voordat we naar één van deze landen reizen. De landen waar deze ziektes nog steeds voorkomen liggen vooral in Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Doordat deze ziektes vervelende gevolgen kunnen hebben is voorkomen in deze gevallen een stuk meer aan te raden dan genezen. Door een simpele prik zal jij je de gehele reis geen zorgen hoeven te maken over deze virussen, aangezien de vaccinatie jouw lichaam tijdens de reis zal beschermen. Zo kan jij volop genieten van een fantastische vakantie met jouw vrienden of familie. 

Verschijnselen

De drie ziektes hebben elk hun specifieke verschijnselen. Bij difterie zal er vooral veel gehoest worden. Dit is dan ook de voornaamste reden hoe deze bacterie naar anderen kan overspringen. Tevens kan er koorts ontstaan door difterie. Bij tetanus moet je altijd goed behandeld worden door een dokter, anders kan deze ziekte jou fataal worden.  Deze bacterie wordt ook wel de kaakklem genoemd, aangezien het ervoor kan zorgen dat de kaakspieren vast kunnen zitten. Zo zal het lastig worden om de kaken nog te kunnen bewegen. Polio is ook een vervelend virus. Dit virus komt vooral nog vaak voor in Afrikaanse landen. De meeste mensen merken echter niet veel van dit virus. Wanneer je toch symptomen krijgt zijn dit vooral zaken zoals vermoeidheid, overgeven, verkoudheid, keelpijn, hoofdpijn, prikkelbaarheid en maan- en darmproblemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *