antivries voor de boot

Het belang van antivries wanneer je een boot hebt

Het is niet het eerste waar booteigenaren aan denken als ze gaan varen: antivries voor de boot. Toch is het meenemen van antivries voor de boot belangrijk. Zeker als je je boot het hele jaar door goed wilt kunnen gebruiken. Maar wat is er zo belangrijk aan antivries aan boord hebben? In dit blog kun je lezen wat je als vrachtschipper of eigenaar van een motorboot of plezierjacht aan antivries hebt.

Waarom is antivries gebruiken voor je boot zo belangrijk?

Antivries voor de boot kopen, en natuurlijk gebruiken, is belangrijk om schade aan je boot tijdens vorstperiodes te voorkomen. Met name de motor van je boot, leidingen en het watersysteem kunnen tijdens stevige en/of langdurige periodes van vorst ernstig beschadigen of zelf helemaal defect raken. Met een goede antivries kun je dit voorkomen.

Wat kun je beschermen met een goed antivriesmiddel?

Antivries kun je aan boord gebruiken om talloze onderdelen van je boot mee te beschermen. We noemen de al de inboardmotor. Maar ook kun je er het scheepstoilet, de kranen en waterleidingen, waterpompen, het waterreservoir, de vuilwatertank en het drinksysteem mee beschermen tegen de vorst. Een gemiddelde antivries is in staat om te beschermen tegen bevriezing tot wel min 40 graden Celsius. Je hoeft met het gebruik van antivries dus niet bang te zijn dat een zeer strenge winter je gaat verrassen, want een goed middel beschermt je schip optimaal!

antivries voor de boot

Zorg dat het middel goed verspreid wordt & reinig alles grondig in het voorjaar

We adviseren je om gebruik te maken van een niet-giftig antivriesmiddel. Doe dit middel voor de winterperiode in alle leidingsystemen die kunnen bevriezen. Spoel goed door, totdat het middel uit de kranen komt als je die opendraait. Ook je inboardmotor kun je met een werkzaam antivriesmiddel beschermen tegen de winterse vorstperioden. Zo bespaar je jezelf een hoop ellende en natuurlijk ook onnodige reparaties na de winter. Belangrijk is om na de wintermaanden het hele systeem grondig door te spoelen en te reinigen, zodat alle antivries eruit is. Door dit goed te doen, voorkom je dat er vieze geurtjes te ruiken zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *