Geen categorie

Het verschil tussen een paragnost, helderziende en medium

Paragnost, helderziende of medium, vaak worden deze termen door elkaar genoemd als het gaat om mensen te omschrijven die de toekomst kunnen lezen en met geesten kunnen communiceren. Echter zit er een groot verschil tussen deze drie termen. Dit is dan ook gelijk de aanleiding voor de blog van vandaag waarin ik het verschil tussen de drie ga uitleggen. Zo heb je een beter beeld over het juiste aanspreekpunt voor jouw specifieke vraag.

Paragnost

Een paragnost is een verzamelnaam voor verschillende gaves. Zo kan een paragnost helderziende, helder voelende, helderhorend of helder ruikende gaves hebben. Zo is een paragnost niet altijd een helderziende, maar kan de persoon in kwestie ook alleen helderhorend of helder proevend zijn. Bij iedere paragnost komen de boodschappen op een andere manier. Een paragnost kan verschillende attributen inzetten voor het versterken van de gave. Zo heb je de welbekende tarotkaarten, engelenkaarten, glazen bol of een pendel.

Helderziende

Allereerst een helderziende. Helderziende en paragnost worden vaak door elkaar gebruikt. Dit is ook niet zo gek want helderziendheid is een paranormale gave van een paragnost. Een helderziende ziet visioenen en heeft het vermogen om beelden te waarnemen die men in de realiteit niet voorkomen. Deze gebeurtenissen spelen zich vaak af op een andere locatie en een andere tijd. Dit tijdsbestek kan zowel in het verleden, heden als de toekomst zijn. Een helderziende is geschikt voor vragen over de liefde, werk, geld of bijvoorbeeld familie.

Medium

Een medium beweerd contact te kunnen leggen met geesten van bijvoorbeeld overledenen, demonen, engelen of andere entiteiten. Een medium is als het ware een soort doorgeefluik van boodschappen van geesten aan nabestaanden of levende personen. Deze boodschappen kunnen een gevoel, beelden of gehele zinnen zijn. Er zijn veel mensen sceptisch over de authenticiteit van een medium. Zo zijn er ook al vele boeken, films en series over gemaakt. De enigste manier waarop je erachter kunt komen is door zelf in gesprek te gaan met een medium.

Voor men die altijd al eens contact heeft willen leggen met overledenen of een brandende vraag heeft, kan je dus terecht bij een medium, helderziende of paragnost. Dit kan van oudsher al fysiek, maar sinds een aantal jaar is het ook mogelijk om een helderziende, paragnosten en mediums online te bezoeken. Zo kun je op ieder moment in contact komen met een desbetreffend persoon. Zeker nu in deze gekke tijd waarin fysiek contact zo veel mogelijk vermeden moet worden is een online optie en goede oplossing.