Maatje meer? Geen zorgen.

Ik ben altijd al een dikkertje geweest. Ondanks dat ik veel sport en heus niet al te veel eet, blijf ik gewoon fors. Vroeger ben ik daar veel mee gepest, en daardoor heeft mijn maatje meer altijd al voor veel onzekerheid gezorgd.

Maar zo langzamerhand probeer ik daar van af te stappen. Want al deze kopzorgen kosten veel energie. En eigenlijk kan ik mijn energie veel beter op andere manieren besteden. In deze blog schrijf ik drie ‘life hacks’, hoe ik mijn grotere maat niet in de weg laat staan van mijn geluk.

Maatwerk

Het is belangrijk om je eigen maat goed te kennen. Ik weet dat het een vervloekt taakje is jezelf te meten, maar met name wanneer het op online aankopen doen aankomt, is het goed kennen van je eigen maat essentieel. Een kledingstuk staat immers pas echt goed wanneer het jou en jouw lichaam goed past. Zit jouw maatje er niet meer bij? Koop dan een maatje groter, en laat het verstellen. Een kledingstuk bij een kleermaker aanpassen komt natuurlijk bovenop de kostprijs van het kleding stuk zelf. Als je op je budget wil letten, doe dit dan alleen voor kledingstukken die je vaak gaat dragen, zoals een zwarte broek, een blazer, of een go-to jurkje. Maar ook voor kleding in de uitverkoop kan je deze tip gebruiken. Grote maten dameskleding is dan vaak lastiger te vinden (bedenk ook: wat zegt dat over de gemiddelde vrouw?). Laat je maat geen sale verpesten!

Mooie nachtkleding

Deze tips is voor de dames die, net als ik, zich het meest onzeker voelen wanneer de kleding uitgaat. In het zwembad, op het strand, maar ook samen met mijn vriend ’s avonds voor ik naar bed ga. Dan doe ik het liefst het licht maar snel uit. Maar ook op deze momenten hoef je je niet te schamen voor je lichaam. Easier said than done, I know. Zelf heb ik hier een list voor bedacht, om mezelf voor de gek te houden. Ik compenseer mijn ontevredenheid over mijn lichaam met een badpak of nachtkleding voor dames dat ik heel erg mooi vind. Hetgeen wat ik dan nog draag, vind ik oprecht heel mooi, en dat geeft me toch nog een goed gevoel!

Vind inspiratie

Wat mij ook enorm heeft geholpen is het vinden van een voorbeeld. Je komt genoeg goed geklede bloggers tegen, maar iemand vinden met een soortgelijk lichaamstype en een zelfde gevoel van stijl was wat lastiger. Neem wat tijd om instagram af te sporen! Niet alleen helpt het om te zien hoe verschillende kledingstukken staan op verschillende soorten vrouwen, vaak leer je ook nieuwe merken en retailers kennen die je nog niet kende!