Op vakantie in eigen stad

Het is een jaar waar we bijna de hele tijd in ons eigen land zijn. Door de pandemie zijn vakanties naar het buitenland niet echt een optie. De afgelopen zomer zijn veel Nederlanders nog een weekje op vakantie gegaan maar landen konden zomaar een oranje of rood reisadvies krijgen en dan moest je snel terug. Om deze reden bleven veel Nederlanders gewoon in eigen land. We hebben op vakantie gaan in eigen land herontdekt. Maar wat zijn de leukste opties om op vakantie te gaan in eigen land? In dit artikel focussen we specifiek op steden van Nederland die een bezoekje waard zijn.

Amsterdam

In de rest van de wereld is Amsterdam veruit de meest populaire bestemming in Nederland voor toerisme. Veel buitenlanders zijn zich geeneens bewust dat Amsterdam een stad is die in Nederland ligt. Ze kennen alleen Amsterdam. Maar menig Nederlander en zeker Amsterdammers hebben hun eigen stad nooit vanuit toeristisch oogpunt bekeken. Veel Amsterdammers vinden juist dat er veel te veel toeristen in de stad zijn en vermijden toeristische trekpleisters. Maar aangezien we momenteel vol in de pandemie zitten en er weinig toeristen zijn in Amsterdam, is het nu een goed moment om Amsterdam als toerist te ontdekken. Er zijn genoeg Amsterdam hotels waar je heerlijk een weekendje kunt genieten en er zijn meer dan genoeg bezienswaardigheden in Amsterdam.

Maastricht

Het ligt voor veel Nederlanders ver weg, in de zuidelijke punt van Limburg. Maar tegelijkertijd is Maastricht een van de mooiste steden van Nederland. Het is een historische stad die ook zowaar wat glooiende heuvels heeft. Je kunt er dus fantastisch fietsen of wandelen. In Maastricht zelf kunnen we ten zeerste Fort Sint Pieter aanraden. Dit fort heeft tussen 1701 en het einde van de 19e eeuw als verdedigingslinie voor Maastricht gefunctioneerd.

Utrecht

Ook Utrecht is een fantastische stad. Met de vele grachten waaronder leuke terrasjes liggen kun je prima een dagje gaan varen. Ook is de Oude Hortus het bekijken waard. De Oude Hortus is onderdeel van het Universiteitsmuseum in Utrecht en het voelt aan als een oase van rust. Je zult bijna vergeten dat je in het centrum van Utrecht bent. Het is een en al natuur met mooie wandelpaden en even mooie gebouwen. Aangezien we op dit moment sociale afstand moeten houden kunnen we het ten zeerste aanraden om in Utrecht over de grachten door de hele stad te varen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *